It’s all about the mealprep

Meal prepping kan een hele uitkomst zijn voor mensen die gezonde voedingskeuzes willen maken. Meal prepping kan namelijk zorgen voor houvast. Wanneer je een lifestyle verandering ondergaat en een gezond volwaardig voedingspatroon wilt nastreven kan dit best nog wel eens lastig te combineren zijn met een druk bestaansleven. Ook wanneer je koken misschien niet zo leuk vind of wanneer je overstapt op een (meer) plantaardig of vegan voedingspatroon en niet zo goed weet waar te beginnen, biedt mealprepping houvast.

Planning is een van de belangrijkste factoren als je gezond wilt eten en dit vol wilt houden. Met honger in de supermarkt staan kan de kans aanzienlijk vergroten dat je ingaat op verleidingen. Wees het voor en zorg voor een goede voorbereiding. Vandaag delen wij 8 tips voor een goede mealprep.

Vegan snacks | Meal prep
Vegan+di%C3%ABtist+%7C+Plantaardig+Di%C3%ABtist+%7C+Online+di%C3%ABtist

1. Neem één dag in de week de tijd om je week goed voor te bereiden
Doe op deze dag je boodschappen en maak alvast gezonde snacks klaar. In de koelkast kun je het eten zeker een paar dagen bewaren en in de vriezer nog langer. 

2. Kook grote porties
Wanneer je een dag meer tijd hebt, kook dan in een keer een grote portie en maak dubbele porties. Denk hierbij aan een grote pan soep, curry, noten-dadelrepen of bananenbrood. Bewaar de extra porties in de koelkast of in de vriezer. Zo maak je in een handomdraai je eigen gezond kant-en-klaarmaaltijd.

3. Bewaar altijd je restjes
Voeg de volgende dag wat extra salade toe of neem er een boterham bij en je hebt een perfect lunch.

4. Kook in een keer een grote pan met granen, zoals rijst, gerst of aardappelen
Je kunt de granen in de koelkast bewaren. Ze zijn gemakkelijk om op te warmen bij de avondmaaltijd, maar ook lekker koud door een salade.

5. Zorg dat je altijd gemakkelijke dingen in huis hebt die je zo in je tas kunt gooien
Handig voor onderweg! Denk hierbij aan bijvoorbeeld appels, bananen, komkommer of snoeptomaatjes, maar ook de snacks die je aan het begin van de week voorbereid hebt. Zo sta je nooit meer met honger in de supermarkt.

6. Bereid je ontbijt de avond van tevoren en bewaar in de koelkast
Bereid je havermout, granola-mix of ander ontbijt (zoals chiapudding) de avond van tevoren. Je kunt het ‘s morgens altijd nog even opwarmen, koud eten, meenemen voor onderweg of voor op je werk. Een andere goede tip is om direct meerdere porties klaar te maken. 

7. Maak een boodschappenlijstje
Een boodschappenlijstje kan helpen om verleidingen in de supermarkt tegen te gaan. Ook in het e-book ‘Plantaardig met Sisters about Food’ kun je een boodschappenlijstje vinden.

8. Maak je eigen receptenboekje
Verzamel goed gelukte en favorieten recepten op een handige plek bij elkaar. Zodat je altijd wat recepten achter de hand hebt als je geen inspiratie hebt. Deze gerechten kun je altijd extra bereiden, als je weet dat ze altijd wel goed in de smaak zullen vallen.

Vorige
Vorige

Hoe gezond of ongezond zijn roomboter en kokosvet nu echt?

Volgende
Volgende

Deel 2: De aandachtspunten bij een veganistische voeding bij kinderen