FOOD, HOME, MIND
Geef een reactie

Verleidingen, hoe ga je ermee om?

Als diëtist krijg je vaak genoeg de opmerking, wanneer er iets ongezonds voorgeschoteld wordt op een feest: “mag jij dat wel?”. Gelukkig is dit vaak als grapje bedoeld. Toch word wel eens gedacht dat wij nooit ongezonde keuzes maken. Terwijl we maar al te goed weten wat we wel/niet moeten weten. Ook dat je dus af en toe lekker moet zondigen en genieten.

img_0343

Mindset
Ook ik kom vaak genoeg in de verleiding. De ene keer besluit ik doordeweeks wat extra’s te nemen en de andere keer doe ik dat op een feestje. Ik probeer zoveel mogelijk naar mijn lichaam te luisteren en het op de juiste manier te voeden. Wanneer het op een feest genoeg is, is het genoeg. Mindset is hierbij belangrijk, maar dat is tegelijkertijd erg moeilijk. Voor velen  zijn feestjes valkuilen. Hoe ga je daar nou toch mee om? Voor jullie heb ik in dit blog een aantal tips op een rij gezet.

Tips:

1. Voldoende eten
Eet voldoende van tevoren, kies maaltijden met veel vezels, zoals in groenten en fruit.

2. Afspraken
Maak van tevoren een afspraak met jezelf: vandaag neem ik een beetje of niet. Vandaag neem ik 1 ongezonde snack. Wanneer je geen afspraken met jezelf maakt van tevoren is de kans op verleiding op een feest een stuk groter!

3. Doelen
Én bedenk ook weer: waarvoor doe ik het? Wat zijn mijn doelen?

4. Keuzes
Maak keuzes, of de bitterballen óf de chips

5. Gezonde hapjes
Kies voor de gezonde hapjes. Die optie is er niet altijd. Probeer dan te kiezen voor hetgeen wat net wat gezonder is, bijv. magere vleeswaren ipv. volle procucten. De borrelnoten ipv. de frituurhapjes.

6. Verleiding uit de weg gaan
Zorg dat je minder snel in de verleiding komt. Blijf niet de hele avond bij de hapjes staan. Leg je focus op iets anders, bijvoorbeeld de mensen om je heen.

7. Wees niet te streng
Nu je deze punten hebt gelezen wil ik je nog een belangrijk puntje meegeven: wees niet te streng voor jezelf. Genieten is belangrijk. Genieten hoort erbij. Alleen probeer niet te vaak aan de verleiding toe te geven.

img_0359

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Heb je nog vragen? Of weet jij, ondanks deze tips, niet hoe je verleidingen moet pakken? Dan kan je altijd met bij ons terecht!

Liefs,
Nadien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s