Tips voor jouw gezonde All-inclusive vakantie

Door: Nadine

Terwijl jij dit lees zit ik met m’n billen op een zonnig strand in Kos (Griekenland). Even bijkomen van alle stress en werkdruk van het afgelopen jaar. En hoe? In een all-inclusive hotel! Daar waar ik meestal vakanties uitzoek waarin je moet trekken, surfen, wandelen of skiën kies ik nu voor luieren op mijn gat! Maar hoe zorg ik dat ik gezond blijf? En hoe moet ik omgaan met de verleiding van het onbeperkte aanbod van lekker eten?

Vandaag deel ik tips met jullie om een all-incusive buffet door te komen. Want het zou toch zonde zijn als je zo hard bezig geweest bent met afvallen voor de zomer, inmiddels al wat kilo’s kwijt bent en dat je vervolgens weer compleet los gaat op vakantie (en aankomt)? Natuurlijk is het heel belangrijk om op vakantie vooral te genieten, dus je hoeft echt niet alle extraatjes te laten staan. Maar deze tips kunnen jouw stok achter de deur zijn als je keuzes moet maken bij een buffet.

KOS.jpg
Onderweg naar Kos 4 jaar geleden

 

Het obstakel
Je zou denken dat je bij de buffetten in all-in hotels bij elke maaltijd ontzettend veel eet, want een buffet is doorgaans bekend met de term overdadigheid. Veel eten in combinatie met een hele dag aan het strand of zwembad liggen is dan niet heel gunstig voor het gewicht. Gelukkig zitten er juist een heleboel voordelen aan de buffet’s van een all-inclusive hotel, er zijn namelijk vaak ook overdadig veel gezonde keuzes die je kunt maken…

TIPS

  1. Het enorme aanbod van een buffet moet je niet zien als een obstakel, maar juist als een kans om gevarieerde en gezonde keuzes te maken. Daar waar een menukaart beperkt is toch een aantal zaken (English breakfast of croissant), kan jij nu alles zelf samenstellen. Laat ik een voorbeeldje geven: een volkorenboterham dat je zelf belegd met aardbeien van de fruitsalade, een paar schrijven meloen, een schaaltje yoghurt met muesli en een wellicht nog een gekookt eitje.
  2. Wil je je aan een regel vasthouden? Dan is dit een goede regel om mee te beginnen: Kies niet élke ochtend voor de pancakes, de gebakken worstjes en gebakken eieren, kies ook eens voor de volkorenbrood met een gekookt eitje of yoghurt met fruit.
  3. Pak na het ontbijt nog wat fruit mee om zo de snack-verleiding aan het zwembad te weerstaan.
  4. Je kunt zelf de hoeveelheden bepalen die je opschept. Een klein bordje pakken kan ook helpen. Probeer eerst groente op te scheppen want door de vezels zit je sneller vol en schep je minder snel weer op.
  5. Probeer naast de jus d’orange en sapjes (die veel suiker bevatten) vooral te kiezen voor water, koffie en thee.
  6. Pas op met 2x per dag warm eten. Er hoeft niks mis mee te zijn. In warme landen eet met twee keer warm, maar vaak zijn hun porties wel kleiner dan wij gewend zijn bij het avondeten. Bovendien eten ze minder vaak tussendoortjes. Om te voorkomen dat je teveel opgeschept en te grote maaltijden eet. Kun je ervoor kiezen om de 2 warme porties te verkleinen en groente een hoofdrol te laten spelen. Of 1 van de 2 maaltijden te vervangen met een salade of een boterham met groenten.
  7. Het dessert is voor de meeste vakantiegangers de kers op de taart. Deze verleiding is daarom vaak moeilijk te weerstaan. Geniet af en toe ook zeker van het dessert, je bent tenslotte op vakantie, maar doe dit niet elke dag of deel je toetje met anderen! Neem op de andere dagen een lekker stuk fruit toe.
  8. Probeer ook wat aan beweging te doen tijdens je vakantie. Natuurlijk ben jij niet de enige die op vakantie gaat om lekker te luieren of te ‘ontstressen’, maar je kunt ook een aantal keer per dag 15 min een paar baantjes trekken. Of maak een extra wandelingetje op het strand. Enne, de meeste hotels hebben tegenwoordig een fitnessruimte!
  9. Alcohol.. tja, het hoort er voor sommigen ook gewoon bij! Probeer zoveel mogelijk de mixdrankjes aan de kant de schuiven vanwege de vele suikers en neem liever een wijntje of meng je mixdrankje met spa rood of cola light. En drink met mate, want genieten van de mensen om je heen doe je toch wel!KOS WATERMELON.jpgWatermelon party in Kos (ziet er gezond uit, maar gevuld met vodka haha)
  10. Gezond én lekker eten op vakantie is een kwestie van denken in kansen! Probeer dagelijks lekker te variëren en veel te proeven van het buitenlandse eten. Wie weet keer je met veel gezonde keukeninspiratie terug. Verrijk je smaakpapillen!

Fijne vakantie allemaal en Bon appétit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s