Grootste inspiratiebron: The Green Kitchen Stories

Door: Nadine

It’s been a while. Het is julie ongetwijfeld opgevallen dat er een poosje niks meer is gepost. Maar er is weer tijd om te schrijven en omdat ik een aantal weken geleden David Fenkiel en Luise Vindahl van The Green Kitchen Stories mocht ontmoeten wil ik hier natuurlijk iets over schrijven. David en Louise zijn het stel achter de blog van The Green Kitchen Stories. Naast hun blog hebben ze ondertussen twee kookboeken uitgebracht, The Green Kitchen en The Green Kitchen Travels. Uit hun kookboeken haal ik zelf dagelijks inspiratie. Én mocht dit inspirerende stel nou net naar Nederland komen om een workshop te geven… En wij waren daarbij! (met heel veel geluk, thanks Mart!).

Een aantal weekjes terug heb ik de I Love Brunch workshop bijgewoond bij SLA in Amsterdam. SLA heeft dit samen met David en Luise georganisseerd. Tijdens de workshop zagen wij hoe het stel 6 van hun nieuwste brunch gerechtjes klaar maakte voor een zaaltje met een stuk of 50 mensen. Uiteraard mochten wij het proeven en werden de samples rondgedeeld!

IMG_9812
De 6 brunch recepten van de I Love Brunch Workshop
De gedachte achter The Green Kitchen
Door deze dag ben ik nog meer geïnspireerd geraakt door dit leuke koppel. The Green Kitchen Stories heeft zijn naam te danken aan de gezonde en simpele vegetarische gerechten. Waarbij alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt worden én omdat de meeste goede recepten ontstaan zijn door stories die je terugvind op hun blog thegreenkitchenstories.nl.
D
avid vertelde tijdens de workshop dat hun dochters Elsa alles wilt eten wat roze is, zo is hun recept ontstaan van de rode bieten pannenkoekjes en het mooie is dat kinderen hierdoor op een leuke manier gezond eten.

Wat ik mooi vind is de gedachtegang van David en Luise: ‘Eating is about feeling good, not following rules!’
En DAT is nou precies ons uitgangspunt met deze blog. Ze vertellen gerust dat zij ook echt wel eens iets ongezonds snoepen. Zo vertelde zij dat als je in Italië bent je gewoon een gelato moet eten, want die is gewoon te goed daar… ook daar ben ik het volledig mee eens haha!

Teamwork
David is degene die blog up to date houd, de food stylist en de fotograaf en Luise studeert aan de School of Nutritional Medicine voor Nutritional Therapist en probeert (vaak samen met David) nieuwe smaken uit, maakt nieuwe gezonde en simpele recepten. Mooi zo’n samenwerking toch? Ik vond het mooi om te zien hoe het stel ook tijdens de workshop lieten zien dat zij een écht team zijn samen, ookal maakte ze grapjes tussendoor hoe de samenwerking er thuis nog wel eens aan toe kan gaan. Ik vond het prachtig om te zien! Van deze teamwork kunnen wij nog wat van opsteken, haha! ;-) Een voorbeeld! Behalve dat ik dit stel grappig vond, waren ze ook heel eerlijk en beantwoorden zij onze vragen heel correct. Ook gaf David tips voor food fotografie: Fotografeer bij daglicht en het liefst bij het raam. Zelf gebruiken zij bij foto’s verschillende platen met verschillende achtergronden. Hierdoor ben ik altijd erg onder de indruk van hun fotostyle.

IMG_9703  IMG_9698

Na de workshop..
Na de workshop was er de gelegenheid om vragen te stellen en onze kookboeken te laten signeren. Daar hoort een foto met het leuke koppel bij! En na afloop kregen we een goodiebag met ontzettend lekkere dingetjes en een smoothie of cracker kookboek!

IMG_9815

Regelmatig komen er op mijn Instagram foto’s voorbij van de recepten die ik gemaakt heb uit de Green Kitchen. Meestal uit het koekboek, mááár niet getreurd voor de mensen thuis zónder kookboek.. De recepten vind je ook op hun blog én ze hebben een applicatie vol met lekkere recepten. Heel handig, mooi en overzichtelijk! De applicatie kost 5 euro in de app-store. Het ene recept is wat uitgebreider dan de ander. Het leuke aan de applicatie is dat je kunt afvinken als je een bepaalde handeling hebt uitgevoerd/ingrediënt hebt toegevoegd. Ze hebben trouwens ook een Healthy Desserts applicatie, maar daar ben ik zelf nog niet bekend mee! Heb jij hem wel? Laat me weten wat je ervan vindt!

Mijn Green Kitchen creaties:
    

 
Zijn jullie ook zo geïnspireerd door de geraakt door David & Luise? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s