De week van Robienne #1 Voedingsdagboek

Door: Robienne

Nadine vroeg mij een week lang bij te houden wat ik eet en wat ik allemaal uitspook in mijn vrije tijd. Naar aanleiding van die vraag is deze blog ontstaan. Ik vond het erg leuk om te doen en daarnaast gaf het mij ook best veel inzien in mijn eet-, beweeg-, en leefpatroon (iets wat af en toe best shockerend was) maar ook zeker leuk om te zien!

11358871_840274429393356_1105462742_n

Zondag
Zondag was een beetje rare dag i.v.m. tweede pinksterdag. Ik ben die dag gestart met een roerei van twee vrije uitloop eieren, een handje spinazie, een halve paprika en een paar plakjes oude kaas. Voor dit ontbijtje mag je mij trouwens echt wakker maken hihi. Hierna ben ik snel door gesjeesd naar Zoetermeer om de 85e! verjaardag van de oma van mijn vriend te vieren. Tijdens de verjaardagen van de familie van mijn vriend wordt er altijd ontzettend lekker en luxe gegeten. Over de hele dag verdeelt waren dit verschillende vishapjes, rolletjes brood met tapenade en zalm, kipsate spiesjes en als afsluiter chinees. Gedurende de dag heb ik iets te veel wijntjes gedronken en na het chinese eten sloten we af met een likeurtje, ik koos voor Liquor 43 met een aantal chocolaatjes. Oke dit was niet mijn beste dag haha. Maar dat moet af en toe ook kunnen!

Maandag
Maandag was een lekkere rustige dag. Ik ben de ochtend gestart met magere kwark, een handje noten, een appel en een eetlepel lijnzaad. Met uiteraard een kopje koffie erbij. Hierna had ik een sollicitatie en was nogal zenuwachtig waardoor ik helemaal mijn tussendoortje ben vergeten! Na de sollicitatie ben ik met mijn vriend Den Haag stad ingedoken en hebben we een lekker broodjes en sapje gehaald bij de La place, ik koos voor een bruin broodje met kruidenroomkaas. Super lekker maar heel machtig, ik heb er een beetje roomkaas af gehaald omdat ik dit toch iets te veel van het goede vond. Hierna zijn we thuis op de bank geploft met een serie. S’avonds hebben we java rijst (recept van de javaanse zwager van mijn vriend) met een gekookt ei, falafel en kikkererwten. S’avonds heb ik nog een kopje koffie gedronken met (iets te veel) pure chocolade. De chocolade van de Aldi van 80% is een echte aanrader!

Dinsdag
Dinsdag was weer een gewone dag. Dit betekent voor mij ontbijten in de trein! Ik heb super handige bakjes van het merk Sistema plastics. Hierin heb je aparte lagen waarin je alles gescheiden kan houden.  Ik heb dus, surprise, surprise, ontbeten met kwark, noten, lijnzaad en een stukje fruit. Dit werd gevolgd door een lekker kopje koffie op stage. Daarna was er werk aan de winkel! We hebben de hele ochtend consulten gedraaid en daarna nog wat administratie. Tijdens de administratie had ik een appel, sinaasappel en een kopje koffie gegeten/gedronken. Hierna zijn we (ik en mijn stagebegeleider) Rotterdam in gedoken om nieuwe bedrijfskleding te laten bedrukken. In de auto heb ik snel drie boterhammen met kaas, komkommer en tomaat gegeten. Uiteindelijk hadden we nog wat tijd over waardoor we lekker in de zon een frappuccino bij de Coffee Company konden drinken.  Na stage direct door gelopen naar mijn werk, daar heb ik samen met een collega een Italiaanse salade gegeten van de AH. Na een drukke lange dag ben ik uiteindelijk thuis op de bank neer geploft met een flinke pot detox thee van de Marks en Spencer. Een echte aanrader!

11270155_840274306060035_1935030662_n

Woensdag
De woensdag was een lekker rustig dagje. Ik kon een beetje uitslapen en heb thuis als ontbijtje havermout met vruchten gegeten. Hierna heb ik nog wat boodschappen gedaan omdat mijn groente en fruit voorraad er al aardig doorheen was. Vervolgens ben ik in de trein gesprongen en heb ik mijn lunch op gegeten. Dit waren twee wraps met gerookte zalm, kruidenkaas en komkommer slierten. Aangekomen op stage heb ik consulten gedraaid waarna we vervolgens tijd hadden om koffie te drinken en een fruitje te eten. Hierna hebben we nog wat consulten gedraaid waarna het alweer tijd was voor het avond eten. Ik had een blikje (ja echt waar!) Indiaanse soep met kikkererwten van de Marks & Spencer mee. Het voordeel van de producten van M&S is dat er in veel producten geen toevoegingen zitten en alleen maar pure ingredienten worden gebruikt. In de soep heb ik twee gekookte eitjes gedaan om een beetje extra maagvulling te creëren. Om deze reden is het wel iets duurder en niet heel lang houdbaar maar absoluut de moeite waard! Eenmaal thuis gekomen na een lange dag ben ik meteen mijn bed ingedoken. Ik mocht niks meer eten omdat ik voor het bloed prikken die dag erna nuchter moest zijn.

Donderdag
Ik ben met gierende honger opgestaan. Twaalf uur eten is echt niks voor mij! Ik heb ’s ochtends drie grote glazen water gedronken om de honger een beetje te stillen. Onderweg naar de trein besloot ik voor de zekerheid dextro te kopen om meteen na het bloedprikken mijn glucose spiegel weer een beetje een boost te geven. Na het bloedprikken ben ik door gesjeesd naar werk, hier heb ik ontbeten met kwark, noten, lijnzaad, banaan en een kopje koffie. Nadat ik samen met mijn collega een gigantische zending had weg gewerkt heb ik geluncht met drie boterhammen, oude kaas, komkommer en tomaat. Daarna weer druk aan het werk gegaan om alle klanten te helpen en de schoonmaak klusjes weg te werken. Als tussendoortje heb ik fruit gegeten en 2 rijstwafels met een halve geprakte avocado. Na nog wat klantjes geholpen te hebben zat mijn dienst er om 16:00 op. Vanuit daar gelopen naar een vriendin (was een tochtje van jawel 40 minuten). Eens per maand spreek ik altijd met twee vriendinnen af om samen te eten. We rouleren dit iedere maand zodat ieder een keer aan de beurt komt om te koken. Daarnaast is het een goede manier om elkaar te zien ondanks onze drukke agenda’s. Aangekomen bij de vriendin heb ik een koud wit wijntje in de zon gedronken. Toen vriendin nummer drie arriveerde zijn we gaan eten. De maaltijd bestond uit een salade met kikkererwten, avocado, tomaatjes, pijnboompitten en een super lekker dressing van truffelmayonaise. Ze had voor bij de salade pompoen uit de oven gemaakt met kip en gesmolten mozzerella. Vergezeld met nog een glaasje wijn heb ik hier goed van genoten! Als toetjes had ik een witte mini magnum. Super lekker en lang geleden dat ik die op had. Na deze avond weer richting huis gegaan. Thuis nog een handje nootjes gegeten met een kop thee en daarna lekker mijn bed ingedoken. Eenmaal thuis kreeg ik leuk bericht! Ik was de volgende dag vrij van stage.

11297781_840274239393375_1314817197_n

Vrijdag
Na ‘uitgeslapen’ te hebben tot 08:00 (heel triest maar ik kan dus niet meer uitslapen) heb ik een ontbijtje gemaakt. Dit ontbijtje was een mug cake met fruit en een kopje koffie. Hierna snel op de fiets gesprongen omdat ik met mijn broertje had afgesproken om te winkelen in Den Haag. Super gezellige middag maar heel intensief. We hebben bijna 5 uur aaneen gelopen, gepast en geld uitgegeven. Mijn schade was beperkt gebleven tot een broek maar mijn broertje is goed geslaagd en heeft praktisch een hele nieuwe zomer garderobe aangeschaft (ik wist niet dat vakken vullen zo goed verdiende haha!). Tussendoor hebben we een broodje bij de Subway gehaald. Ik ging voor een veggie delite met alleen maar groenten. Mijn broertje koos voor een mega broodje met gehaktballen en tomatensaus (iewl hihi). Hierna snel naar huis gegaan om aan het avondeten te beginnen. Er bleven namelijk twee vriendinnen eten. Ik heb flink uitgepakt en ben begonnen met een kleine hapjes waaronder, gravad lach, bruschetta, tomaten olijven brood, olijfjes en blokjes kaas. Hierna had ik een koude pasta salade gemaakt met spinazie, rucola, crème fraiche, tomaatjes, ui en Italiaanse kruiden. Smaakte goed! Gedurende de avond een aantal glazen Italiaanse rode wijn gedronken. Daarna zijn we uitgegaan en zijn de nodige biertjes er doorheen gekomen. Eenmaal thuis gekomen nog een boterham met kaas gemaakt en lekker mijn bed ingedoken.
11251602_840274052726727_1330438385_n

Zaterdag
Klaar wakker om tien uur! En pff wat was ik moe. Ik besloot om lekker op de bank een serie te kijken (te unit). Als ontbijtjes gekozen voor hüttenkäse, gekookt eitje, snoeptomaatjes en stukjes komkommer (ik moest en zou gezond eten!). In de loop van de ochtend nog een banaan en appel gegeten en pot thee leeg gedronken. In de loop van de avond was het tijd om richting Zoetermeer te gaan om te BBQen bij mijn vriend. Hier heb ik kabeljauw gegeten, een stukje zalm, groenten spies en een salade. Vervolgens lekker nog even in de zon gekletst met iedereen en daarna richting bed, want wat was ik moe!

Zondag
Zondag ben ik gestart met twee grote glazen water gevolgd door een smoothie van kwark en bevroren zomerfruit. Vervolgens een kopje koffie gedronken en weer richting huis gegaan. Eenmaal thuis ben ik met mijn vriend nog een stukje gaan lopen en zijn we daarna op de bank gekropen om een serie te kijken. Tijdens de lunch heb ik twee boterhammen op met hummus en rucola. Hierna heb ik een handje noten gegeten en nog een kopje koffie gedronken. S’avonds licht gegeten omdat ik niet z’on honger had. Deze maaltijd bestond uit een salade van veldsla, kikkererwten, gekookt ei, tomaatjes, avocado en een dressing van olijfolie en citroensap. Ondertussen lagen we nog steeds op de bank serie te kijken (ideale zondag!). Later op de avond heb ik een pot thee gezet met de M&S detox smaak en heb ik twee salmiak lolly’s gegeten.

11293434_840278939392905_912136374_o

Dit was mijn week. Niet de beste week qua sport, alcohol en voeding om publiekelijk te maken maar he ik ben ook maar een mens!

Hebben jullie wel eens een week lang je voeding genoteerd? Het is absoluut een super leuke manier om inzicht te krijgen in je eet- en beweegpatroon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s