De dadels van Yogi & Yousef – review & winactie

Door: Nadine

Afgelopen week ontving ik foodpost: een pakketje met daarin drie doosjes met de 100% natuurlijke sukkary dadels van Yogi & Yousef. De dadels zijn afkomstig van een dadelboerderij in Saoedi-Arabië. De dadels zijn erg handig verpakt, want je kunt het makkelijk openklikken. In elk doosje zitten 3 dadels. De verpakking zorgt ervoor dat het gemakkelijk als snack mee te nemen is in bijvoorbeeld je tas. Want ja, dit zijn échte snack dadels! Ik houd van dadels en normaal gesproken eet ik ze dan ook ’s ochtends door mijn havermout met banaan, kaneel en kokosrasp. Verder zijn dadels erg handig om te verwerken in recepten zoals onze zelfgemaakte mueslirepen & blissballetjes. De natuurlijke suikers uit dit gedroogde fruit geeft de zoete smaak aan onze healthy snacks. Dadels los eten? Dat deed ik nou eigenlijk nooit.. Tot ik deze heerlijke dadels van Yogi & Yousef heb geproefd. De verpakking beloofd dat de dadels heerlijk zacht en zoet zijn en ja… Yogi & Yousef maakt het waar. De dadels smelten op je tong, zijn heel vol van smaak en je proeft een soort karamelachtige nasmaak. Ik stond ontzettend versteld van de smaak van deze dadels. Ze smaken zo anders dan alle dadels die ik ooit eerder heb gegeten. Van deze dadels kun je écht genieten. Ondanks dat ze dadels per 3 verpakt zijn is 1 doosje genoeg om als tussendoortje te eten. De smaak is zo puur dat je voldaan bent na 3 dadels.

FullSizeRender (21)Recept
Omdat deze dadels zo ontzettend lekker zijn om los te eten en ik deze pure smaakbeleving wou blijven beleven heb ik met deze dadels iets heel simpels gemaakt. Namelijk snacks van dadels, chocolade en pistachenoten of amandelen. Ik heb de dadels in homemade chocoladepasta gedompeld en vervolgens gerold door fijngehakte pistachenoten of amandelen. Het is super lekker en ziet er bovendien ook nog eens heel leuk uit! Plus een groot voordeel: je blijft de pure smaak van deze dadels beleven, maar dan met wat extra bite door de nootjes! Jummy!
Je kunt ook smeltchocolade gebruiken of de dadels door bijvoorbeeld pindakaas dompelen en een beetje kokosrasp eroverheen doen. Je kunt er eigenlijk heel vrij in zijn. Ik kan je in elk geval garanderen dat het niet heel fout kan gegaan door de smaak van deze dadels.

De dadels zijn verkrijgbaar in bepaalde zaken/supermarkten, zoals bijvoorbeeld Marqt en de webshop van Yogi & Yousef. Met iedere aankoop van de Yogi & Yousef’s dadels ondersteun je de biologische dadelteelt, verantwoord ondernemen in Saudi-Arabië en sociale projecten in Nederland. Dadels die niet door de strenge selectie komen gaan naar de Voedselbank en de dadels worden verpakt in Assen door mensen uit een sociale werkplaats.

Kijk voor meer informatie op de website van Yogi & Yousef.

Winactie
Wil jij na het lezen van dit artikel deze dadels écht een proberen? Doe dan mee met ons winactie op instagram! Deze winactie duurt nog 3 dagen (tot as. vrijdag 29 mei). Wat moet je doen om kans te maken?
1. Repost de foto van de dadels op instagram
2. Tag @yogiyousef en @sistersaboutfoo
3. Gebruik hashtags #Yogiyousef #sistersaboutfood en #winactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s