Het nieuwe gourmetten; Pizzaretten!

Door: Eline

download (2) download (4) (1)

Ergens aan het begin van de tijdperk van Sisters About Food deelden we hét recept voor een home-made pizza(bodem). Nu gaan we ervanuit dat je die vast nog niet hebt geprobeerd. Zonde! Maar, niet getreurd wat we hebben een reden voor je bedacht om eens aan de haal te gaan met ons recept; pizaretten! Oftewel, met z’n alle aan tafel pizza’s bakken, rondom een kleine steenoven. Het is wat mij betreft een van de betere ideeën ter vervanging van gourmetten of steengrillen (kaasfondue staat voor mij nog altijd ‘on top’). Als vegetariër kan je de boel saboteren als je familie of vrienden voorstellen om een feestelijke gourmetavond te houden. Ik garandeer je dat je de meeste mensen wel kunt ompraten om toch voor het pizzaretten te gaan!

download (5) download (6)

Afgelopen Hemelvaart heb ik zelf onder een goed gezelschap van vrienden allemaal kleine verschillende pizza’tjes gebakken. Het was meer dan een succes! Ik heb toen overigens het deeg niet zelf gemaakt, maar haalde mijn deeg op bij een Italiaan (Il Versuvio). Nadat ik met de eigenaar verzeild was geraakt in een leuk gesprek, concludeerde ik dat dit recept toch best wel Italianproof is.
download download (7)

Een pizzarette kun je voor 4 of 6 personen aanschaffen. Voor 4 personen kost zo’n oven 49,95 en voor 6 personen betaal je 79,95. De meeste grote kookwinkels hebben ze in hun assortiment opgenomen, maar je kunt het ook gewoon online bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s