De week van Iris #1

Door: Iris

Oeh, mijn eerste blog voor SAF, en dan gelijk een PLOG! Nou…hier komt-ie! Mijn week was eigenlijk heel normaal, school, huiswerk en mijn dagelijkse dingen zoals een beetje trainen en koken! Maar, mijn week stond ook in het teken van iets speciaals en heeel leuks; de halve marathon van Leiden!

Maandag
Ik begon de ochtend met wat zonnegroetjes  (dit doe ik alleen als ik zin én tijd heb) en met een uitgebreid ontbijtje (ja, al-tijd!). Ik zie dat als een cadeautje aan mezelf en het is een fijne start van de dag. Ook drink ik altijd mijn home made kefir met Roos vicee Ferro. Vandaag moest ik naar school. Twee interessante lessen, de eerste les ging over het meten van je ruststofwisseling en daarna had ik een hoorcollege diëtetiek. We gingen ons metabolisme meten via de Fitmate, een zuurstof masker die de hoeveelheid 02 en CO2 meet. Jammer dat ik daar geen foto van heb gemaakt haha! Uit school nog even langs de Ekoplaza geweest om een stuk oshawa cake te halen (mijn healthy pleasure) en daarna van mijn lunch in de zon genoten! In de avond ben ik naar een lesje Do-In yoga geweest met een vriendinnetje. Dit doen we elke maandag avond, zo beginnen we de week helemaal zen en energiek!

FullSizeRender (18) IMG_5554 IMG_5546

Dinsdag
Een vrije dag vandaag, oh wat heerlijk vind ik dat! Even niet op en neer naar Den Haag. Eerst ontbeten met overnight oats, rood fruit en whey crispy (MMM, heerlijke crispy bite). Daarna besloten om even snel naar mijn opa en oma toe te gaan, te sporten en van de zon te genieten. Ja, dat doe ik het liefst élke dag als mijn favoriete energie booster zich even tussen de wolken laat zien. Om 16:00 had ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Zo fijn om even 1,5 uur te relaxen en he-le-maal niks te (moeten) doen. Als verassing kreeg ik nog een Shiatsu massage (shi=vinger, atsu=druk).Oh -oh wat voelde ik toch weer stress in mijn koppie. Ik weet stiekem wel hoe het komt… Het afstuderen komt namelijk steeds dichter bij en ik heb nog geen concrete ideeën voor een afstudeer opdracht. Te veel twijfels! Oeps..

IMG_5552 IMG_5550 (1)

Woensdag: Vandaag begon ik de dag met een heerlijke groente omelet in de zon. Ik had alleen nog trek in iets zoets dus besloot ik het Activa havermout yoghurtje even te testen die we bij ons op de sportschool uit delen aan de sporters. Smaakte lekker, maar wel héél erg zoet en qua voedingswaarde nou ook niet echt top. Daarna ben ik naar school gegaan en op de weg terug naar de markt in Leiden geweest om noten te kopen bij de notenboer en van alles te proeven (ohhh ik hou van eten hihi.) Ook ging ik weer even langs de Ekoplaza, voor mijn favoriete kwark van Weerriben en de heerlijke repen van Raw Bite! In de avond moest ik werken in de sportschool. Ik loop daar lekker in de fitness rond en ik geef er voedingsbegeleiding!

IMG_5558 IMG_5551

Donderdag
Vandaag heb ik weer hard aan school gewerkt en gesport met mijn vriend. Heel fijn als je de sleutel hebt van de sportschool en je kunt trainen op een feestdag! Daarna samen gekookt; asperges met een stuk malse biefstuk én een zacht gekookt eitje. MMM, lekker!! In de avond genoten van mijn andere heerlijke maaltijd, meergranen wraps met een avocado- hüttenkäse – appel- walnoten dip als topping! In de avond ben ik naar mijn vriendinnetjes bij de voetbal geweest.

FullSizeRender (20) FullSizeRender (19)

Vrijdag
JAA, heerlijk uitgeslapen! Geen bijzondere dag, als ik foto’s had gemaakt zouden jullie alleen maar het beeldscherm van mijn computer hebben gezien… Wel ben ik nog even 15 minuutjes in het avondzonnetje in de polder gaan lopen om mijn beentjes een beetje te activeren voor zondag. Ook nog even op de foamroller geweest voor mijn kuiten. AU! Maar, klaar voor zondag! Daarna nog quality time gehad met vriendjelief en heerlijke hapjes. Gezellig saampjes Obese terug gekeken, ik had wat afleveringen gemist. Het is een erg indrukwekkend programma en als diëtist in opleiding leer ik er ook nog is wat van.

IMG_5559 (3) IMG_5556

Zaterdag
In de ochtend moest ik weer werken bij Sport2bfit en voedingsbegeleiding geven. Vandaag was het belangrijk dat ik wat meer koolhydraten at dan normaal, zo rond de 300 gram. Dit deed ik om mijn glycogeen voorraden te vullen in mijn spieren, yeah carb loading!! Ik heb heerlijke roomboter krentenbollen van de bakker op (ik eet ze niet vaak, dus als ik ze eet dan wil ik wel échte lekkere) Uiteraard… met appelstroop hihi! In de middag naar Leiden gegaan om mijn startnummer op te halen en even de race-expo te bezoeken. En, uiteraard weer naar de markt, maar nu voor verse warme stroopwafels! Heaven!! Wel lekkere race-auto’s door de bloedbanen dus, maar vandaag mocht dat wel even. Ook lette ik vandaag extra goed op mijn vocht intake. Als diner had ik een pasta party op mijn bordje (vergeten de foto te maken) en daarna een super gezellig verjaardag feestje gehad van een goede vriend! Oeps, het werd wel iets té laat maar ik kon nog precies 6,5 uurtjes slaap pakken.

IMG_5545 FullSizeRender (17)

Zondag
Woehoee, RACE-DAY!  Ik ontbeet met een volle bak havermout, rozijntjes, een plak ontbijtkoek en een good-old banaantje. Goede carb loader en doet het altijd goed als laatste voorbereiding! De halve marathon ging helemaal super, ik liep samen met mijn beste vriendinnetje. Ik ben echt APEN trots op haar! We zijn samen gefinisht in 1 uur en 51 minuten. Zes minuten sneller dan vorig jaar!! We hebben onwijs genoten van het 21km parcours en het zonnetje (niet altijd hoor haha, heeet!) Ik was Eline rond het 17km punt tegen gekomen, en óh wat liep ze nog mooi zeg!! Nadine helaas net gemist, super jammer! Ze hebben alle twee echt super gerend, toppers! Om de mooie dag vervolgens af te sluiten ben ik nog uiteten geweest in een heel gezellig restaurantje in Gouda, ik had een pesto-groente quiche met heerlijke krokante patatjes. Genoten!!

FullSizeRender (16) IMG_5553

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in mijn week te nemen!

Liefs en heel veel gezonde groetjes,

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s