De week van Eline #2

De leuke en vermoeiende week brengt nieuws met zich mee. Want sistersaboutfood ondergaat veranderingen. Ik heb er slechte nachten door gehad en van sporten kwam weinig terecht. Maar ondanks de drukte die ik in mijn hoofd maakte heb ik, zeker als ik zo terugkijk naar de foto’s, een hele leuke foodie-week gehad! Ik ben benieuwd hoe herkenbaar mijn leventje is voor jullie, of dat jullie dagen er echt totaal anders uitzien!

Kingsday

De week begon op maandag met Koningsdag. De avond ervoor heb ik nog even een uurtje Koningsnach in Den Haag gevierd, maar om eerlijk te zijn vond ik het een beetje een triest voorkomen met podia zonder artiesten. Het gezelschap vrouwen waar ik mee was maakte van het slappe feest toch een avond om te herinneren! Overdag heb ik door verschillende wijken van Den Haag geslenterd. Mijn vrienden stonden op de vrije markt en die heb ik uiteraard een bezoekje gebracht. Op de foto zie je een grabbelzwembad die ze voor kinderen hebben opgezet. Voor een euro konden ze grabbelen naar cadeautjes en dat liep erg goed! Ik hou niet zo van tweedehands spullen en heb dus ook niks voor een dubbeltje gekocht, maar ik kon het toch niet laten om iets voor mezelf te kopen. Zo bezweek ik in de boekhandel voor het boek ‘Havermoutje’. Alleen al kijken naar de havermoutrecepten maakt me blij!

IMG_0318  IMG_0323

Op de foto hieronder zie je mijn liefste vrienden die via hun stichting heel wat geld hebben ingezameld deze dag. In de middag liep ik door de Appie en besloot ik nu toch maar eens hun smoothie te proberen. Ik moet zeggen dat ik deze smoothie verassend lekker vond. Ik at het met een broodje met gegrilde aubergine en Turkse kaas bij Simit Sorayai.IMG_0336  IMG_0345

Dinsdag
Deze dag moest er gewerkt worden in het ziekenhuis. Niet heel erg interessant om te fotograferen, dus ik laat jullie daarom maar gewoon zien wat ik heb gegeten! Ik begon de dag met overnight oats. Dat had ik nooit eerder gegeten. Ik weet het… schandalig he… en dat noemt zichzelf een foodie. Daarbij had ik een plak van een heerlijk zelfgemaakt pecan-walnootbroodje met dadels en abrikoos. Helaas ging het brood veel te snel op ;) ‘S avonds hebben we zelf hamburgers gemaakt met gegrilde appel. We serveerder het op een zachte Turkse platbrood. Omnomom.

IMG_0358IMG_0348 IMG_0355

‘S avonds kwam onze gastblogger Stephanie bij mij langs. We hebben wat ideeën uitgewisseld over hoe we onze krachten als freelancers kunnen bundelen. Het was heel inspirerend en we kwamen tot de ontdekking dat we veel overeenkomstige persoonlijkheidskenmerken hebben (zoals je kunt zien op de kaartjes op de foto’s).

IMG_0360  IMG_0362

Woensdag

Háá nu alweer mijn vrije dag, daar wordt ik vrolijk van! Ik had slecht geslapen, maar begon de dag enorm goed met een havermoutpap dat gekookt was in koffie (CAFFEÏNE!!) en afgemaakt was met pecannoten en rozijnen. In het boek ‘Havermoutje’ staat het recept. In het officiële recept worden amandelen in plaats van pecannoten gebruikt, maar dit is zeker een aan te raden variatie.

IMG_0363 IMG_0367

’s Middags heb ik met Nadine een Vlog opgenomen (te zien op ons YouTue kanaal) in een nieuw foodtentje Foodzie. Ik vond Foodzie vooral wel leuk qua uitstraling, maar hun foodconcept vond ik niet erg interessant. It was just another lunchroom in town. Ik heb overigens wel genoten van het broodje dat ik heb besteld: stokbrood met gerookte zalm, roomkaas en bieslookolie. Ohja, en ik heb ook een jeansjurkje gekocht. Het is een beetje een gekke foto aangezien ik te lui was om mijn broek uit te trekken en ik een expert ben in gekke bekken trekken. Hoe dan ook, ik ben benieuwd wat jullie van het jurkje vinden (ik heb hem nu trouwens ook aan met een zwarte panty, een zwarte trui eroverheen en nette leren platte schoenen).

 IMG_0386 IMG_0376

Donderdag

Voor ik ga werken legde ik een goede bodem met teffpap. Ik had nog nooit teff gegeten en op aanraden van een vriendin ben ik het gaan proberen. Het is eigenlijk niet anders dan Brinta. In dit product zit trouwens maar 40% teff, voor de rest zit er maismeel en rijstmeel in. Voor de glutenvrije eters die Brinta missen is dit product ideaal (ook gezond en vezelrijk!).

IMG_0401 IMG_0400

Op mijn werk liet een collega een dieetvoorschrift uit 1974 zien. Het advies was nog op de typemachine uitgetypt. Heel leuk om te lezen wat allemaal verboden producten waren (dat heeft met name te maken met dat die producten veel energie bevatten, ook al zijn veel van de producten wel gezond). Wie kent taptemelk nog? Ik had er nog nooit van gehoord.

’s Avonds waren ik en mijn vriend laat thuis van een ziekenhuis bezoekje en besloten we bij de oudste Italiaan van Den Haag een pizza af te halen. En geheel tegen mijn gewoonten in, hebben we die op de bank opgepeuzeld!

IMG_0402 IMG_0404

Vrijdag

It’s friday, yaay!! Na het werk begon het weekend begon goed met een Mexicaans etentje bij de schoonfamilie. Daarnaast zie je een foto van een home-made muesli uit de oven dat ik nog had gemaakt. Het was gezoet met granaatappelpitjes en geprakte bosbessen.

IMG_0423 IMG_0393

Zaterdag

De zaterdag ben ik met mijn vriend wat gaan drinken met onze vriend. En dat gewoon lekker buiten in het zonnetje!  IMG_0430

En om het nog wat bonter te maken zijn we in de middag ook nog een koffie met scone gaan doen in Scally Waggs. Een aanrader als je in Den Haag bent! Het een een super klein theehuisje waarin je allemaal foto’s van prinses Diana spot. Voor de kwaliteit van de home-made scones komen wij steeds weer terug!

 IMG_0435

In de avond heb ik Portugees gekookt. Het ziet er misschien niet zo geweldig uit op de foto, maar damn dit is lekker! Gekookte kabeljauw met een topping van knoflook, ui, peterselie, gekookte ei en last but not least: extra vierge Portugese olijfolie. Bij elke hap neem je aardappel, maar niet zonder dat deze ook besprenkeld is met diezelfde overheerlijke olijfolie!

 IMG_0432  IMG_0437

Zondag

Ik kwam gisteren niet verder dan een foto van mijn ontbijt: het kickstart ontbijtje van Rens Kroes (alleen dan met pecannoten in plaats van cashewnoten). Het was een gekke dag, waarin toekomstplannen voor een nieuwe eigen website werden gesmeden. Spannend! Sistersaboutfood zal verder gaan met Nadine en onze gastbloggers waar jullie afgelopen tijd kennis mee hebben kunnen maken. Ik blijf natuurlijk een sister en zal dus ook blijven deelnemen als gastblogger, uiteraard met net zoveel passie en plezier!

 IMG_0445 IMG_0447

Mijn week was top! Ik hoop dat jullie komende week net zo genieten als ik heb gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s