Zomerkriebels workout

Door: Robienne

De zomer is absoluut mijn favoriete seizoen. Toch is er altijd één onderdeel van de zomer dat mij een beetje angst inboezemt. Dit noem ik ook wel het korte broeken, korte shirts en bikini gevoel. Tuurlijk, ik weet heel veel over voeding en ik eet ook heel gezond maar dat wil absoluut niet zeggen dat ik altijd helemaal bikini-ready ben. Het is weer tijd om te gaan sporten en al die spieren wakker te schudden uit de lange winterslaap die zojuist gepasseerd is. Nu ben ik zelf niet de persoon die het fijn vind om in een sportschool te staan. Buiten dat heb ik simpelweg de tijd en puf niet om na een lange dag ook nog richting de sportschool te moeten. Ik ben met dit gevoel en het gebrek aan beweging aan de slag gegaan en heb een methode gevonden die voor mij werkt: drie keer in de week een uurtje bewegen vanuit (en rondom) huis. De spieren komen weer tevoorschijn, de dopamine (gelukshormoon) suist door mijn lichaam en mijn energielevel is verdubbelt! Nu wil ik in deze blog met jullie delen hoe je dit ook voor elkaar krijgt.

Klaar voor de start
Het belangrijkste zijn de attributen. Ik heb bij de Primark een yoga mat voor 6 euro gescoord. Deze mat geeft net iets meer grip en zorgt ervoor dat je niet op de harde grond de oefeningen hoeft te doen. Verder ben ik in mijn lege flessenvoorraad gedoken en heb ik twee 1 liter flessen gevuld met water. Deze flessen representeren dumbels. Ik heb met mijzelf afgesproken om minimaal drie keer in de week een uur lang mijn hartslag te verhogen zodat ik actief aan het bewegen ben.

Het drie-keer-in-de-week-uurtje ziet er als volgt uit:

1. Warming-up
Ik begin altijd met een warming up. Deze warming up houdt in dat ik de muziek heel hard zet en flink ga rondspringen, dansen en de heupen, armen en benen losgooi. Wanneer ik merk dat ik aan het hijgen ben weet ik dat ik klaar ben voor het volgende onderdeel.

2. Intervaltraining
Dit volgende onderdeel is een korte maar intensieve interval training. Een interval training is ideaal om aan je conditie, uithoudingsvermogen en spiercapaciteit te werken. Dit doe je door bijvoorbeeld te starten met vijf minuten te joggen en dan één minuut te versnellen naar sprintmodus. Vervolgens jog je weer een aantal minuten waarna je het tempo versnelt met nog een minuut. Een andere leuke manier van versnellen is heel hard een berg op rennen en vervolgens rustig naar beneden joggen. Spring op de bankjes die je tegenkomt en doe tussentijds een aantal squats of burpees.

Als je net begint met hardlopen is kan het helpen om vooraf wat hardloopfilmpjes te bekijken. Ik heb twee informatieve filmpjes voor jullie uitgezocht:

 

Na een half uurtje houd ik het altijd voor gezien en ga ik richting huis om te beginnen aan het volgende onderdeel.

3. Poweryoga of BBBB
Dit volgende onderdeel is poweryoga of BBBB oefeningen. Deze oefeningen zijn gemakkelijk te imiteren van YouTube filmpjes en kan je prima in de privacy van je eigen kamer uitvoeren op de yoga mat van 6 euro. Ik ben zelf een fan van Popsugar fitness en XHITdaily. Probeer jezelf bij dit onderdeel te pushen om door te gaan en vol te houden, maar luister altijd naar je eigen lichaam! Ik weet dat een work-out geslaagd is als ik de volgende twee dagen flinke spierpijn heb.

Onthoud tot slot dat een fit en vitaal lichaam alleen bereikt kan worden door de combinatie van 20% sport en 80% gezonde voeding aan te houden. Zorg dus naast het sporten dat je bewust, voldoende en gezond eet. Natuurlijk mag je af en toe best iets snacken, maar gezonde en uitgebalanceerde voeding is de basis voor een vitaal en gelukkig lichaam en geest.

We zijn ook benieuwd naar welke methoden voor jou werken om zelfverzekerd de zomer in te gaan. Deel je ervaring met ons via reactie sop Facebook of onder dit bericht!
Good luck en enjoy the summer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s