Hoe word je een ochtendsporter?

Door: Eline

Zeker nu het lente is, is hardlopen mijn manier om de dag goed te beginnen! Helaas lukt het me nog niet om op werkdagen eerst nog een rondje te lopen, maar ik ga het proberen en heb voor mezelf een aantal handige tips opgesteld om dit mogelijk te maken. Dus hier volgen 10 gouden tips die jou helpen om een ochtendsporter te worden. De ene tip zal beter in je straatje passen dan de andere, dus zoek er gewoon een aantal uit die jou kunnen motiveren!

Naamloos

 1. Ga op tijd naar bed, het liefst voor 10 uur.
  Het biologische ritme van je lichaam is afgesteld op een bedtijd tussen 9 en 10 uur. Misschien lukt het je niet van de een op de andere dag om vroeg onder de lakens te kruipen, maar je kan natuurlijk wel elke  dag 15 minuten eerder naar bed gaan. Ps. Zorg wel dat je slaapkamer goed verduisterd is!
 2. Sta elke dag rond hetzelfde tijdstip op.
  Zo kan je lichaam wennen aan een ritme van vroeg opstaan.
 3. Eet niet binnen het uur dat je naar bed gaat.
  Anders val je moeilijker in slaap.
 4. Leg je sportkleding naast je bed en zorg dat je dit meteen bij het opstaan aantrekt.
  Eenmaal in je sportoutfit voel ik me altijd meteen een ander mens; er bestaan opeens geen excuses meer om niet te sporten.
 5. Ontbijt niet te zwaar.
  Wanneer je na het ontbijt het gevoel hebt dat je moet uitbuiken is de kans groot dat je motivatie om te sporten daalt. Bij mij werkt het om na het sporten mijn echte ontbijt te nemen. Tijdens het rennen kan ik me bovendien dan extra verheugen op mijn thuiskomst (lees: je rent harder dan je dacht te kunnen rennen ;)).
 6. Zorg dat je de ochtend zonder haast kan beginnen.
  Er is niks ergers dan gestrest sporten; afvragend of je nog wel genoeg tijd hebt om je haren te wassen tijdens het douchen.
 7. Plan je workout, maar creëer geen hel voor jezelf.
  Hiermee voorkom je dat je de volgende dag geen zin meer hebt om weer te gaan sporten. Als je workout appeltje eitje voor je was, is de kans groter dat je er minder tegenop ziet om de volgende keer weer te gaan sporten. Wees niet bang dat je workout niks voorstelt als je niet tot het uiterste gaat. Sporten, met welke intentie dan ook, is altijd goed voor je gezondheid.
 8. Doe een sport die bij jou past.
  Alleen als je leuk vindt wat je doet kan dat je blijvend motiveren. De een is meer gemaakt voor Yoga en de ander gaat liever touwtje springen en hardlopen. Het is natuurlijk wel zo dat je soms een aantal keer een sport of workout moet hebben uitgeprobeerd om te weten of het bij je past.
 9. Laat je nooit gek maken door social media.
  Gebruik social media als motivatiemiddel zolang je ervaart dat andere Instagrammers in hun sportpakjes je écht motiveren. Ga je je er alleen maar minder door voelen? Ontvolg die healthfreaks dan!
 10. Stel realistische doelen.
  Misschien wil je wel elke ochtend sporten. De kans is echter groot dat dit niet realistisch is. Bovendien is het best lekker om een ochtend niet te sporten en ultiem te genieten van een luie ontbijtje op bed als beloning van het harde trainen!

Good luck!! En ohja, vergeet niet te genieten van die ochtendzon en de fluitende vogeltjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s