Het recept voor een strakke buik

Door: Eline

tumblr_mcq16b4LRr1ql2uvyo1_500

We willen allemaal wel een strakke buik. Als man het liefst met een wasbordje en als vrouw met wat bescheiden zichtbare buikspieren. Dagelijks wat buikspieren doen is over het algemeen wat de meeste mensen, als ze zich er eenmaal toe aanzetten, wel kunnen opbrengen. Althans, je hoeft in ieder geval geen topsporter te zijn om wat oefeningen te doen en over het algemeen merk je dat je steeds beter wordt in de uitvoer van de oefeningen. Maar zichtbare buikspieren… die lijken er er niet te komen. Of toch wel?

Het resultaat van je buikspiertraining zie je pas nadat je ook wat vet hebt verloren rond je buik. Helaas is dat the hardest part of the excersize. Ik heb twee opties voor je:

  1. Accepteer dat je lichaam mooi is zoals het is en bedenk je dat vrijwel niemand het geidealiseerde bikini-proof lichaam heeft of
  2. Ga vaak cardio doen, houd het lange tijd vol (dus heb geduld) en eet elke dag net iets minder dan je verbruikt!

Het recept voor een strakke buik

Oké, je kiest dus voor de hard way! Super goed, je kan het! Om je een eindje op weg te helpen geven we je graag wat tips.

  1. Realiseer je bij de tweede aanpak (trainen voor dat strakke buikje), dat je bij vetverlies niet alleen je buikgebied aanpakt, maar dat je overal op het lichaam vet zult kwijtraken. Vandaar dat je geduld moet hebben; plaatselijk afvallen is immers niet mogelijk.
  2. Als je wat te zwaar bent en het lichaamsvet zich vooral rond het buikgebied concentreert, is het niet onverstandig om wat (buik)vet te verliezen. Vet rondom het buikgebied verhoogt namelijk het risico op diverse chronische ziekten.
  3. Om buikspieren te krijgen, hoef je niet perse buikspieroefeningen te doen. Hardlooptrainingen zijn bijvoorbeeld ook heel effectief. Je gebruikt bij het hardlopen tal van spiergroepen, waaronder de buikspieren. Daarnaast is het zo dat als je oefeningen doet die meer spiergroepen aangaan, je meer energie verbruikt (lees: sneller afvallen!).
  4. Als je eenmaal wat meer vet bent verloren, kun je je lichaam plaatselijk wat gewenste vorm geven. Een strakke ronde billen krijg je door veel squads en lunges te doen en zichtbaardere buikspieren krijg je door wat extra buikspieroefeningen te doen. Train dan wel minimaal 3 keer per week dezelfde spieren en kies voor zware oefeningen waarbij je spieren uitgeput zijn bij 15 herhalingen per sessie. Als het je namelijk te gemakkelijk afgaat, doe je geen krachttraining maar cardiotraining.

Good luck en tot over een aantal weken op het strand! En don’t worry als het dan nog niet strak is, nobody is perfect! Of eigenlijk lieg ik, ik bedoel natuurlijk You’re perfect the way you are!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s