Kun je eieren beter binnen of buiten de koelkast bewaren?

Door: Eline

9200000027129642

Binnen de koelast. Eieren kun je het beste in de koelkast bewaren. De lage temperatuur van de koelkast houdt de eieren langer vers en remt de groei van schadelijke bacteriën zoals salmonella en campylobacter. Deze bacteriën kunnen gewoon door de schil van een ei dringen. Deze kans wordt vergroot als de eieren vochtig zijn. Temperatuurverschillen zorgen eerder voor de vochtigheid op het ei (door condensvorming). Het is dus belangrijk dat je zorgt voor zo min mogelijk temperatuurschommelingen en zo min mogelijk condensvorming. Bewaar de eieren het liever wat meer achterin de koelkast (daar is een constantere temperatuur dan in de deur van de koelkast), maar voorkom hierbij dat de doos tegen een natte achterkant van de koelkast staat gedrukt.

De reden dat eieren in de supermarkt ongekoeld verkocht wordt is om condensvorming in je boodschappentas zoveel mogelijk tegen te gaan, maar dat betekent dus niet dat je ze thuis ook buiten de koelkast moet bewaren ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s