Guilty-free chocoladepaaseitjes

Het is bijna Pasen en onwaarschijnlijk dat je nog geen paaseitjes gegeten hebt! Misschien kan het je weinig schelen of een paaseitje gezond of ongezond is, want chocola is nou eenmaal lekker. Maar wellicht vind je het toch leuk om te weten dat je zelf guilty-free paaseitjes kunt maken. Paaseitjes met vezels, vitaminen en mineralen. Het is niet dat je nu opeens geen calorieën meer binnen krijgt, maar je raakt wellicht sneller verzadigd door de vezels. Deze healthy paaseitjes zijn eigenlijk een soort blissballs (vandaar dat jullie onderstaande foto misschien wel herkennen).

foto

Het maken van chocoladepaaseitjes is makkelijker dan je denkt als je maar dadels in huis hebt en je hebt geen oven nodig! Hierbij de instructies:

Voor het deeg

  • Romig-puur: Pureer in een keukenmachine 100 gram ontpitte dadels, 1 banaan, 1 avocado en 4 eetlepels cacaopoeder tot een glad mengsel.
  • Melk: Pureer in een keukenmachine 100 gram ontpitte dadels, 50 gram havermout, 50 gram amandelmeel, 4 eetlepels cacaopoeder en 2 eetlepels koffieroom tot een glad mengsel.
  • Praline: Pureer in een keukenmachine 100 gram hazelnoten, 100 gram ontpitte dadels, 4 eetlepels cacaopoeder en 1-2 eetlepels water tot een glad mengsel.
  • Amandelspijs: Pureer in een keukenmachine 30 gram amandelen, 40 gram havermout, 40 gram ontpitte dadels, 1 eetlepel kokosrasp, 1-2 druppeltje(s) vanille-aroma en 1-2 eetlepels water tot een glad mengsel en rol later (lees daarvoor de finishing touch) de balletjes in cacaopoeder.
  • Cashewspijs: Pureer in een keukenmachine 30 gram cashewnoten, 40 gram havermout, 40 gram ontpitte dadels, 1 eetlepel kokosrasp, 1-2 druppeltje(s) vanille-aroma en 1-2 eetlepels water tot een glad mengsel en rol later (lees daarvoor de finishing touch) de balletjes in cacaopoeder.

Voor de vorm

Maak je handen nat en draai balletjes van het deeg ter grootte van een paaseitjes. Doe de balletjes ten minste 10 minuten in de vriezer.

De finishing touch

Decoreer de balletjes met grof gehakte (hazel)noten, kokosrasp of cacaopoeder en pak de balletjes vervolgens in met gekleurd aluminiumfolie. Je kunt ook aan mensen om je heen vragen om de papiertjes van hun paaseitjes niet weg te gooien. Ik vond het als kind altijd een plezier om zo netjes mogelijk het folie van de paasei af te halen en wie weet ben ik niet de enige geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s