Pompoenpannekoekjes

Door: Nadine

Processed with VSCOcam with g3 presetVorige week donderdag heb ik in The Penthouse uitgebreid gegeten met mijn vriend. The Penthouse bevindt zich op de 43e etage van de Haagse Toren. Je kunt er genieten van een fantastisch uitzicht over Den Haag en, niet onbelangrijk, je kan er ook ontzettend lekker eten. Als student ga ik niet vaak voor een luxe diner, maar nu we dit dan toch deden, besloten we het om het ook goed te doen: voor-, hoofd- en nagerecht met een fles water, wijn en een bijpassend likeurtje bij het nagerecht.

Mijn hoofdgerecht bestond uit eendenborstfilet en pompoenpannekoekjes. Het verbaasde mij dat de pompoenpannekoekjes alleen van binnen oranje waren. Of ik zag het gewoon niet goed, want het was vrij donker, zoals op de foto hieronder te zien is. Maar het maakte mij in ieder geval nieuwsgierig. Hoe zullen ze dit klaargemaakt hebben? Voor ik het wist vroeg mijn vriend het al aan de ober. Hij reageerde enthousiast en zei dat hij  aan de chef zal vragen of hij mij het recept kon geven. Nog geen 10 minuten later kwam hij met pen en papier naar onze tafel gelopen, zodat ik aantekeningen kon maken: ”De pannekoekjes zijn  gemaakt van een component pompoenpurree, melk en poffertjesmix.”

IMG_3703

Toen ik eenmaal thuis was vond ik het toch wel een beetje gek dat er geen ei ingaat (dat zal wel in zo’n mix zitten dan). Ik ben wat recepten gaan opzoeken van pompoenpannenkoeken en zag dat in alle recepten wel ei werd verwerkt. Uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ik toch 1 ei gebruikt. En in plaats van poffertjesmix, gebruikte ik volkoren meel, want dat had ik toch in huis! Mijn pannenkoekjes zien er erg oranje uit en omdat ik ze zo lekker vind (misschien wel lekkerder dan bananapancakes) wil ik dit recept natuurlijk met jullie delen! Over de hoeveelheden had ik tijdens het bereiden niet echt nagedacht, waardoor het voor in mijn eentje het best machtig was. Bij de ingrediënten van dit recept ga ik daarom uit van 2 personen. De eerste pannenkoekjes waren ook niet gelijk heel goed gelukt. Ik draaide ze te snel om waardoor ze uit elkaar vielen (de beginnersfout die ik ook maakte bij bananapancakes (wat qua structuur trouwens precies hetzelfde is)). Maar goed dat ik veel beslag had gemaakt, want daardoor kon ik lekker oefenen en oefening baart kunst! ;)

IMG_3876

Ingrediënten – 2 personen

 • 300 gram pompoen
 • 250 mL melk (naar keuze)
 • 125 volkorenmeel
 • 1 ei
 • zonnebloemolie
 1. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken.
 2. Breng de pompoen in water met een beetje zout ongeveer 6 minuten aan de kook.
 3. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde pompoenpuree.
 4. Mix de melk, ei en volkorenmeel met een snufje zout door elkaar in een beslagkom en voeg de pompoenpuree toe.
 5. Mix het geheel nog een minuut goed door.
 6. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de pannenkoeken. Houd de pannenkoeken goed in de gaten en draai ze niet te snel om. (Hoe warmer de pan, hoe gemakkelijker de volgende pannenkoekjes gaan, maar die kunnen daarentegen weer snel aanbranden!) Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s