Veggie bran sandwich met aubergine

Door: Eline

sebzeli-kepekli-sandvic

Ongeveer een jaar geleden nam een vriendin van Nadine haar mee naar een Turkse lunchroom,  Simit Sarayi. De tip nam ik ter harte, gezien ik altijd geïnteresseerd ben in internationale voedingsgewoonten.

In de vitrine zag ik veel zoetigheid, niet wat mij het eerste aansprak. Maar dat hun sandwiches ook heel erg lekker zijn, daar ben ik nu wel van overtuigd. Veel broodjes hebben een basis van witte kaas. Een broodje gezond met witte kaas in plaats van Goudse kaas bijvoorbeeld.

Één broodje maak ik thuis nu regelmatig zelf. En.. ook mijn vader heb ik overtuigd van de smaaksensatie van mijn favoriete Simit sandwich. Ik had dit broodje voor hem klaargemaakt nadat we samen uitgehongerd terugkwamen van een lange hardloopsessie. Mijn versie is minder vet dan die van Simit, omdat ik de aubergine zonder olie grill. Je kunt de aubergineplakken echter ook frituren zoals bij Simit.

Ingrediënten – 2 personen:

2 Turkse volkorenpuntjes
1 aubergine, in dunne plakken en gegrild met zout
witte kaas (van de Turkse winkel of in blok bij de Albert Heijn)
1 rode paprika
½ komkommer

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s