Trotse aubergines

Door: Nadine

IMG_3442

Koken met Aubergines van PurplePide

Afgelopen zondag hebben we een lading aubergines gekregen in allemaal vormen en maten van een teamgenootje van mij via PurplePride. PurplePride wilt de aubergine weer op de kaart zetten. Gelukkig was het bij ons nooit een vergeten groenten, want een aantal van onze gezamelijke lievelingsrecepten zijn Melanzane, vegetarische mousaka (met kaneel) en Simit’s Veggie Bran Sandwich.

De telers van Purple pride maken gebruik van biologische bestrijding door het inzetten van natuurlijke vijanden. Duurzaam dus, en PurplePride is dan ook constant in beweging; opzoek naar duurzame samenwerkingsverbanden.

IMG_3456

Maandag hebben Eline en ik een aantal uurtjes in de keuken doorgebracht om verschillende recepten met de verschillende aubergines van PurplePride te maken.  Het eindresultaat is te zien op de foto: baba ganoush,  gegrilde rozemarijn-aubergines met pastinaakpurree met pecannoten.

IMG_3421IMG_3548

Van de ronde aubergine, wat qua vorm iets weg heeft van de pompoen (rara waar zijn aubergines familie van?!), hebben we Baba Ganoush gemaakt. Een super lekker smeersel voor op brood! Qua smaak vond ik de aubergine niet veel verschillen van de aubergines die je bij de gewone supermarkt kunt kopen. De vorm en uiterlijk vind ik wel erg mooi en  zou daarom erg geschikt zijn voor een recept van gevulde aubergine (en dat bedachten we inderdaad later pas; anders hadden we dat wel gemaakt).

Van de overige drie aubergines (twee kleine paarse en de wit-paars-gestreepte aubergine) hebben we gegrilde rozemarijn-aubergines gemaakt. De aubergines hebben we eerst gemarineerd in citroen en rozemarijn en vervolgens gegrild.
Deze aubergines zijn eigenlijk ideaal voor als je slechts een klein beetje aubergine voor een gerecht nodig hebt. Misschien hadden we daarom beter een ander recept uit kunnen zoeken waarbij je de leuke vorm terug ziet op je bord. Maar desondanks waren de aubergines overheerlijk!

IMG_3455We serveerden de gegrilde aubergines met een pastinaakpurree met pecan-noten. Pastinaak is lekker zoet en de aubergines en pecannoten geven het recept een warme hartige tegenhanger en een extra bite!

Dan delen we tot slot nog ons favoriete  aubergine recept, want wat we allemaal hebben gemaakt deze middag wint het nog niet van de Veggie Bran Sandwich met aubergine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s