Groene pesto zonder kaas

Door: Eline

Mijn favoriet van de kaasloze pesto’s is veruit deze! Ik dacht altijd dat de hazelnoot uitsluitend een ingrediënt was dat goed combineerde bij chocolade, maar het is ook een echte smaakmaker voor een hartige pesto. Dit recept is snel te maken en heerlijk als lunch.

IMG_20150215_165853 (1)

Ingrediënten – 2 personen

  • Blaadjes van 1 basilicumplant
  • 60 gram hazelnoten
  • Sap van een halve kleine citroen
  • 3-4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • Spaghetti of courgettepasta voor 2 personen

Rooster de hazelnoten in een koekenpan en gooi de geroosterde hazelnoten samen met alle andere ingrediënten in een blender. Mix het tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout en roer het als een saus door spaghetti of courgetteslierten.

Tip: *Warm het geheel even op in de pan, zodat de saus ook warm is en de eventuele courgetteslierten wat zachter zijn. **Je kunt ook kleine (vega)gehaktballetjes door de pasta mengen of de pesto alleen met de (vega)gehakt serveren.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s