Let’s love food en een goed gewicht!

IMG_2449Door: Eline

Voordat ik begon met bloggen voor Sisters About Food hadden ik en Nadien beiden onze eigen blog. Mijn blog heette ‘Let’s love food’. Ik pleitte natuurlijk niet voor de vrijspraak om er maar op los te gaan en je gezondheid ondergeschikt te maken aan het plezier dat je kunt beleven aan eten. Wel sta ik ervoor dat gezond eten gepromoot mag worden als voedsel dat heel lekker kan zijn en dat je af en toe ook eens iets moet eten wat misschien niet super gezond is, maar jij wel héél lekker vind. Ik pleit er eigenlijk voor dat mensen moeite doen om een gezonde relatie met voeding en hun lichaam op te bouwen. Een gezond gewicht zal het gevolg zijn. Wie afvallen als doel stelt krijgt het naar mijn idee, mentaal gezien, alleen maar zwaarder.

Dus hier een paar tips om een gezonde relatie met voeding aan te gaan:

  • Eet alleen ongezond als je dat eten ook bijzonder lekker vindt.
  • Eet niet als je 1 tot 2 uur geleden al een maaltijd hebt gegeten. Stel datgene dat je wilt eten uit naar een moment dat je lichtjes honger begint te krijgen. Dan geniet je er ook veel meer van!
  • Eet langzaam; de eerste smaaksensatie maakt de meeste indruk op je.
  • Ga niet meer eten als je een emotioneel zware dag achter de rug hebt. Kies dan liever voor een formule met thee, kaarsjes, ontspannen muziek en iemand om je hart bij te luchten. Of ga gewoon in bed liggen en het van je af schrijven.
  • Kook met liefde en gebruik verse producten. Als je zelf uitgebreid hebt gekookt geeft dat over het algemeen een voldaan en trots gevoel. Daarnaast wordt je je bewust van wat je eet; is het vet? is het kruidig? zitten er veel groenten in de maaltijd? zou je nog steeds meerdere malen per week patat eten als je er zoveel moeite voor moet doen? en zal je de volgende keer een andere twist willen geven aan de maaltijd?
  • Bedenk je of je écht meer geniet bij een tweede keer opscheppen. Soms is het natuurlijk logisch dat je iets meer opschept. Als je een fysiek zware dag achter de rug hebt, kun je best wat meer voedingsstoffen gebruiken.
  • Eet altijd aan een sfeervolle, gedekte tafel. Achter de televisie ben je veel minder bewust van al die lekkere smaken die door je mond malen.
  • Overdrijf niet met eten; gaat een feestje om de mensen en de gezelligheid of om jezelf vol te proppen met suiker en vet? Denk even terug aan de eerste tip!
  • Stop met diëten, stop met het onnodig vermijden van bepaalde voedingsmiddelen en stop met het opstellen van strenge eetregels. Wees een beetje lief voor jezelf. Trouwens, als je veel mag van jezelf heb je er vaak niet eens zoveel behoefte meer aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s