Ravioli met rode bieten-botersaus

Door: Eline

Dit is een recept waar ik trots op ben. Ik heb me laten inspireren door een etentje die ik een tijdje geleden met vrienden in Amsterdam had. Mijn vriendin bestelde geitenkaas-ravioli en kreeg daar een dun rood sausje bij. Ik twijfelde even of ik me eraan moest wagen om van het gerecht te proeven omdat ik geen fan ben van geitenkaas, maar een foodie mag nooit nee zeggen tegen nieuwe eetervaringen right?

De combi met de rode saus was heerlijk! (Zo zal ik dus geitenkaas leren eten). De saus smaakte naar rode bietensap dat aangemaakt was met boter. De smaak van de saus paste heel goed bij pasta, eigenlijk net zo goed als een rode saus op basis van tomaten als je het mij vraagt. Dus ik dacht gelijk, dat kan ik ook met echte rode bieten! Op deze manier maak je een verantwoord gerecht waarin de benodigde portie groenten zijn verwerkt.

raviolirucola     rode bieten-botersaus              

Helaas heb ik geen mooie foto voor jullie; het was namelijk nogal donker, en ik moet toegeven dat de dikte van deze saus de ravioli minder mooi doet uitkomen op een foto dan een dunner sausje. Ik ben benieuwd of iemand er een mooie foto van kan maken, we zouden het leuk vinden als je je foto met ons deelt (info@sistersaboutfood.com)!

Ingrediënten – 2 personen:

verse ravioli naar keuze (ik heb een ravioli van rucola en Italiaanse kazen gebruikt)
25 gram ongezouten roomboter
2 grote voorgekookte rode bieten
1/2 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
stuk Parmezaanse kaas
1 zak rucola (of een melange van rucola en eikenbladsla)
peper en zout naar smaak

  1. Snijd de rode uit fijn en pureer dit samen met de rode biet en knoflook fijn met een staafmixer.
  2. Kook de ravioli zoals de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bietenpuree eraan toe. Verwarm kort tot de saus warm is.
  4. Serveer de ravioli met de rode bieten-botersaus eroverheen en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Maak het bord af met wat rucolasla.

Bon appetit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s