Slimpasta

Door: Eline

Ooit gehoord van Slimpasta? Het is een nieuwe (glutenvrije) pasta dat gemaakt is van een plantaardige vezel uit de Konjac plant, genaamd Glucomannan. De pasta is ideaal voor een balansdag, want het scheelt fors aan calorieën. Per zakje van 200 gram levert de ‘pasta’ slechts 42 kilocalorieën. Het product wordt ook gepromoot voor diabetici. Al is het een feit dat mensen met diabetes ook gewoon suiker en koolhydraten mogen, toch zit je met deze pasta minder snel aan je koolhydraten maximum van een maaltijd! Tot slot is de pasta aan te bevelen als je wel wat meer vezels kan gebruiken (aanbevolen wordt om 30 tot 40 gram vezels per dag te eten).

Ik heb de pasta voor jullie geprobeerd. Ik  heb gekozen voor de tagliatelle (andere varianten zijn noodles, spaghetti en ijst). Toen ik het zakje opende kwam er een ontsnapte, ontzettend vieze lucht mijn keuken in. Ik had daar al over gelezen dus ik was gelukkig  niet verrast, maar vies was het dus wel! Vanwege die lucht spoel je de pasta een paar minuten onder warm water. En daarna kun je het 3 minuten roerbakken door je pastasaus. Ik had een lekkere pittige, rode vegetarische pastasaus gemaakt. In die saus is de Slimpasta wel te eten. Maar voor mijn gevoel at ik eigenlijk pastasaus met calamaris-slierten. De pasta heeft totaal geen pastasmaak of structuur. Voor het oog is het natuurlijk wel leuk. Maar ik kies dan toch liever voor een zuchetti dat je met een spiralicer maakt. Daarnaast is een pakje van 200 gram toch € 2,95, oftewel een courgette is goekoper!

20140811_201522

Ik laat mijn Slim rijst nog even in de keukenkast staan, want ik verwacht er niet veel van. Maar ik zal hem zeker wel een keer bereiden op een balansdag. Wil jij Slimpasta een keer proberen? Je kunt het zakje online bestellen, maar ze zijn ook gewoon verkrijgbaar bij de Tuinen, Vitaminstores, DA en de Jumbo.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s