Vleesch Noch Visch – beste vegapita ever!

Vleesch-Noch-Visch-04

Door: Nadine

Alweer een poosje geleden ben ik naar de Pure Markt geweest in de wijk Zeeheldenkwartier in Den Haag. Dit is een markt dat door Nederland trekt en waar je veel lekker en ambachtelijk eten en handgemaakte prulletjes kunt vinden. Rondneuzend, liep ik met Eline langs een foodtruck waar je Pita Gyros kon kopen. Gyros had ik wel eens gegeten in Griekenland en met mijn honger op dat moment zou dit er zeker wel ingaan. Het rook in de straat al naar de heerlijke kruiden van de gyros en het zag er ook nog eens appetijtelijk uit. Op het Pita Gyros broodje zat rucola, tomaten, rode ui, oregano en zelfgemaakte tzatziki met dille.

Even later ben ik samen met Eline de stad in gegaan in Den Haag. We waren even aan het neuzen in de Tuinen en toen hoorde ik een jongen telefoneren. Hij zei dat hij de meest lekkere vegetarische gyros had gegeten op de markt. Er gingen wel belletjes rinkelen, dat dat broodje van mij misschien ook wel vegetarisch was, maar toch had ik er verder niet meer bij stilgestaan.
Een paar dagen later vroeg Eline mij: ‘Wist je dat dat Pita Gyros broodje vegetarisch was?’ Ah, dus toch! Ik merkte helemaal niet dat het geen echt vlees was. De bite en structuur van het vlees lijkt ontzettend op echt vlees. Ik kan je dus zeker verzekeren dat dit zelfs voor echte vleeseters een aanrader is. Can you believe it? Een paar weken later heeft Eline samen met mij dus ook maar een pita genomen op de Amsterdamse markt bij Kanen bij ten Kate.

Het ‘vlees’ van de gyros is gemaakt van sojameel en is 100% plantaardig en eiwitrijk. De soja die gebruikt wordt is van Beeter®. Beeter® garandeert dat dit Canadese soja is en dus geen gemanipuleerde soja, of soja waar het regenwoud voor gekapt is!

Het doel van Vleesch Noch Visch is op een duurzame en smaakvolle manier eten te maken. Hun doelgroep zijn niet alleen de vegetariërs en veganisten, maar ook echte vleeseters. Ze willen graag een bijdrage leveren aan de vermindering van de vleesconsumptie en ook dier en milieu steunen. Ze denken aan de gezondheid van de mens en de gezonde toekomst. Ik vind het een mooi initiatief, omdat Vleesh Noch Vish met een alternatief komt voor vlees wat voor een grote doelgroep aanvaardbaar is. Het is het begin van een nieuwe ontwikkeling van een samenleving waarin minder vlees wordt geconsumeerd en wat door iedereen gewaardeerd kan worden.

Met een product als dit, kunnen ook de echte vleeseters hun vleesconsumptie met gemak verminderen. Ik hoop dat er in de toekomst meer van dit soort initiatieven komen. Een ander mooi initiatief dat hierop lijkt is de Dutch Weedburger. Lang leven duurzame, culinaire fastfood!

Je kunt op de website van Vleesch noch Visch zien waar ze allemaal staan met hun foodtruck.

Heb jij het pitabroodje geproefd? En wat is jouw mening over het initiatief van Vleesch noch Visch? Laat hieronder een berichtje achter!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s