Kookboek: The Green Kitchen

Door: Eline

Als flexi-pescotariër (een vega die wel vis eet) is het op de vega-dagen voor mij soms moeilijk om voldoende eiwitten, vitaminen b12 en ijzer binnen te krijgen. Om inspiratie op te doen blader ik dan ook het liefst door een kookboek. Op de een of andere manier maakt een boek meer indruk op mijn smaakpapillen dan de recepten op internet. De filosofie van een kookboek geeft daarnaast ook een extra dimensie aan de recepten.

In SLA Amsterdam zag ik voor het eerst het boek ‘The Green Kitchen‘ liggen en ik dacht meteen dat dit boek mij kon inspireren op de inspiratieloze vegadagen. In het boek leggen ze uit hoe je alles wat je niet voor mogelijk hield met groenten en noten kunt maken, van melk tot ‘worstjes’. 90% van de recepten zijn glutenvrij en veel recepten zijn ook geschikt voor veganisten. In de recepten wordt veel gebruik gemaakt van noten.

The Green Kitchen is geschreven door een echtpaar uit Stockholm. De vrouw is een voormalig gezonde carnivoor en de man een voormalig ongezonde vegetariër. Samen onderhouden ze een populaire foodblog, waar je nog veel meer van hun recepten kunt vinden. Zij studeert iets in de richting van orthomoleculaire voeding en hij is degene die werk maakt van de vormgeving van hun blog en kookboeken.

Ik heb alle recepten al doorgelezen, maar gisteren heb ik pas mijn eerste succesvolle maaltijd uit dit boek gekookt. Zie hier het resultaat van de pistachefalafel in koolwraps met raita en notenchutney

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s