Spiral slicer

Geen spaghetti maar zucchetti, oftewel courgette in de vorm van spaghetti. Deze manier van pasta eten bespaart je de kilocalorien van het deegwaar en levert je extra vezels, vitaminen en mineralen bij de maaltijd. Het is een simpele manier om van de gebruikelijke pastamaal een lichte maaltijd te maken.

Vorig jaar had ik de spiralizer al voor mijn verjaardag gevraagd nadat een vriendin me wees op haar super deluxe spiralizer. Ik zag de mooie foto’s van healthy pasta’s vervolgens overal voorbij komen en was behoorlijk onder de indruk van de foodiefoto’s op Instagram. Nu heb ik eindelijk ook zo’n spiralizer / spiral slicer. Mijne is wel wat simpeler dan die van mijn vriendin, maar voor mij is dit helemaal perfect! Ik snap niet waar ik zo lang op had gewacht met de aanschaf ervan. Nu kan ik fleurige salades en zomerse pasta’s maken!

De spiral slicer werkt als een puntenslijper en is net zo makkelijk als het slijpen van een potlood (met het verschil dat de punt niet afbreekt ;)). Je kunt er courgette, komkommer of wortel mee slijpen. De restant van je groente heeft trouwens ook echt een potloodvorm. Je kunt de spiral slicer in kookwinkels vinden, maar ze zijn ook online te koop.

Een andere mogelijkheid om pasta te vervangen is met Slimpasta. Ik heb er twee pakjes van in huis gehaald om het voor jullie uit te proberen. Eerlijk gezegd stel ik het proberen een beetje uit omdat ik bang ben dat de smaak me tegenvalt (zonde van de lekkere pastasaus). Maar hey die angst baseer ik op niks! Dus de review volgt snel!

foto (1)
Zuchetti met walnoten-pecorinogehaktballetjes. Kijk hier voor het recept.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Slimpasta |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s