Review: Kiwi jam

Door: Nadine IMG_3197

Vorige week heb ik met Eline een potje kiwijam gehaald bij ‘Stach‘ in Amsterdam. Normaal koop ik eigenlijk de standaard jam smaken en in de herfst krijg ik nog wel eens een potje rabarberjam uit de groententuin van kennissen. Jam is eigenlijk heel makkelijk te maken, kies je fruitsoort en maak het in met 60% suiker (als je minder suiker doet is de jam maar heel kort houdbaar). Het product heeft in verhouding tot pindakaas, kaas of vettere vleeswaren minder kilocalorieën, waardoor het populair is in vetarme (vermagerings)diëten. Maar het nadeel is dat je minder snel vol zit en snel weer honger kunt krijgen na een bammetje jam. Maar nu wat meer over de kiwijam. Ik heb hem een aantal dagen geleden voor jullie uitgeprobeerd. IMG_3218 De kiwi jam heb ik op twee verschillende manieren uitgeprobeerd; door mijn yoghurt en op een volkoren boterham. Bij de yoghurt had ik ook wat stukjes banaan gedaan. Als eerst at ik de yoghurt met kiwi jam en banaan. Ik had er 3 kleine theelepeltjes doorheen gedaan van de jam, maar de yoghurt was erg zoet geworden hierdoor. Lekker was het wel en je proefde de kiwi smaak ook. Zeker de zaadjes van de kiwi door de jam heen zorgen ervoor dat de smaakbeleving wat meer in de richting van een kiwi komt. In het vervolg zou ik 1 theelepeltje erdoorheen doen. Dat moet voldoende zijn. Ik vind het super lekker om door mijn yoghurt banaan én kiwi te doen, en eigenlijk toch wel veel lekkerder dan jam!

IMG_3221

ps. Ik snap zelf niet waarom er pruimen op het etiket staat, foutje neem ik aan.

Op mijn boterham vond ik de jam het lekkerst. Op de boterham leek het een combinatie van honing en jam. Door het brood proefde ik wel minder de kiwi smaak zoals in de yoghurt. Qua hoeveelheid was dit precies goed. Ik had het dun besmeerd en daardoor was het nu niet té zoet.

IMG_3220

Als ik na de suikervrije challenge toch nog eens behoefte aan jam heb zou ik wel de kiwi-jam in plaats van aardbeienjam kiezen. Zou ik het ook echt vaker kopen? Dat betwijfel ik. Het product heeft me niet helemaal kunnen overtuigen. De jam had namelijk van mij wel wat meer kiwi smaak mogen hebben. Bovendien vind ik echt fruit lekkerder. De jam heeft me wel op het idee gebracht om zelf jam te gaan maken met alle gekke fruitsoorten die je maar kan bedenken. Benieuwd naar wat Stach nog meer te bieden heeft? Er zitten vier winkels van Stach in Amsterdam: in het centrum, de Jordaan, de Pijp en bij de Baarsjes.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s