Eetdagboek dag 1 en dag 2: suikervrij challenge

Door: Eline

We zijn nu op dag 3 van de suikervrije challenge en het gaat me goed af. Waarschijnlijk omdat ik altijd al een beetje als een foodie eet. Afgelopen maandag had ik mijn diploma-uitreiking en werd ik gecategoriseerd als de voedingsdeskundige die een brocoli is waar je wel moeite voor moet doen (de tegenpool is de snelle hap patat). Ik ben inderdaad wel van het gezond en de slow-food, al heb ik ook mijn periodes waarin ik gris en graai naar snacks die eigenlijk helemaal niet zo lekker zijn. Het begin van deze challenge gaf mij een goede kans om mijn prettige eetgewoonten (zo zie ik dat zelf) weer te hervatten.

MAANDAG:

Ik begon de maandag met een bord Brintapap van magere melk en een kop thee. Heerlijk begin van een spannende en lange dag. Ik had laat ontbeten, omdat ik mezelf na een heftige weekend wel wat uitslapen gunde. Om half 1 was ik op school om mijn diploma in ontvangst te nemen. Dit duurde tot 3 uur waarna er werd geborreld met toastjes met zalm en vlees. Sommige toastjes kon ik niet nemen, zoals degene met filet americain en ook de bitterballen heb ik afgeslagen, want de kans is groot dat er suiker in de roux zit. Suiker wordt bijna overal aan toegevoegd om een product langer houdbaar te maken en een bepaalde structuur aan het product te geven. Om 4 uur zat ik met mijn familie op een terras na te genieten van de dag. Ik bekeek de lunchkaart en vrijwel alles was onmogelijk om te bestellen vanwege sausjes en dressings. En op dat moment voelde ik me te goed voor een simpel broodje met kaas dus heb ik niet geluncht. Bovendien zou ik ’s avonds nog naar een verjaardag van een vriendin gaan in een tapasrestaurant dus daar hield ik een gaatje voor vrij. Op het terras heb ik het bij kopjes thee gehouden, misschien had ik buiten de challenge om wel voor een wijntje gekozen, maar thee is bij mij eigenlijk ook altijd goed!
‘S avonds heb ik bij El Pueblo gegeten, de eigenaar is de broer van mijn vriendin, en hij weet absoluut wat lekker is. Mijn buikje heb ik rond gegeten met gamba’s, champignons, batatas bravas met aioli, olijven en sardientjes. Ik had ook wat salade opgeschept en volgens mij zat er een beetje suiker in de dressing.. OEPS, dat moest ik dus laten staan! Verder kon ik alleen de taart niet eten, no problem want ik houd totaal niet van slagroomtaart!

DINSDAG:

Maandag was weer laat geworden dus het ontbijt was wederom laat om 10.30 uur met één knackebröd met oude kaas (die in een grot was gerijpt) en één knackebröd met homemade pindakaas (er is niks makkelijker dan zelf pindakaas maken; pinda’s pureren en eventueel een scheutje arachideolie toevoegen). ‘S middags heb ik twee vanille-sesamblissballs gegeten en een tosti voor mezelf gemaakt en daarna ben ik een lesje Nike Training Club gaan doen op de sportschool. Afgepeigerd kwam ik aan bij mijn schoonfamilie waar mijn vriend de lekkerste pasta had klaargemaakt, een zelfgemaakte tomatensaus met kippengehaktballetjes met pecorinokaas, parmezaanse kaas, walnoten en rozemarijn (het is een variatie van een recept van de eerste editie van Jamie Magazine). Ik zal onze variant binnenkort voor jullie op deze site posten. Bij de pasta hadden we nog een rucola-veldsla salade met tomaten en als toetje een schaaltje kersen.

Conclusie: het waren twee gekke dagen die ik makkelijk toegevoegd-suikervrij kon volhouden. Ik had deze twee dagen wel heel weinig fruit op mede doordat ik de structuur van de dagen mistte. Vanochtend ben ik weer gewoon om 07.30 opgestaan en heb ik meteen twee wilde perziken gegeten en ’s middags was mijn knäckebröd belegd met avocado (mijn standaard broodbeleg).

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s