Sisters about the Dutch Weed Burger

Eline about the Dutch Weed Burger

Al een hele tijd wilde ik hem eten.. The Dutch Weedburger! Toen ik afgelopen week door een artikeltje van de TU-delft weer op die burger gewezen werd, wist ik dat het er nu toch echt van moest komen. Vandaag heb ik dus eindelijk met Nadien deze fantastische burger uitgeprobeerd, en ja ik vind het heel vernieuwend! De burger is 100% duurzaam en 100% plantaardig en is gemaakt van zeewier en soja. Kijk!! daar houd ik wel van als niet-vleeseter. Het fijne van met z’n tweeën uiteten gaan is dat je je burger kan delen, dus hadden we ook nog een bonenburger genomen. Hoewel dit misschien minder spectaculair klinkt, is een bonenburger met avocadomousse en cheddarkaas toch ook niet minder dan de zeewierburger.

Nadine about the Dutch Weed Burger
Afgelopen week heb ik hem samen met Eline geproefd: The Dutch Weed Burger. Een uitnodiging om zo’n burger te proeven laat ik natuurlijk niet zo snel aan me voorbij gaan. We hebben hem gegeten bij Burgerz in Den Haag.

Sinds augustus 2012 kon er geproefd worden van TDWB. Het is een burger verrijkt met zeewier, hij is 100% duurzaam en plantaardig. Plantaardig? Ja! Er zit geen vlees in. Én… dat maakt de burger ook nog eens duurzaam. De bedenkers van de burger wilden met dit recept een oplossing bieden aan het dreigende eiwittekort aan de andere kant van de wereld. We kunnen niet meer onverminderd vlees blijven consumeren, we hebben alternatieven nodig – I hear TDWB!

De bedenkers van TDWD zijn naar New York City gegaan om een documentaire te maken met de vraag: ‘Met welk product kunnen we zelfs de meest cynische vleeseter verleiden meer plantaardig te gaan eten?’  Vervolgens hebben zij deze plantaardige burger ontwikkeld waarin zeewier verwerkt zit. Zeewier zou de voedselschaarste tegen kunnen gaan, want door de teelt ervan op zee is er geen verspilling van zoet water én bovendien draagt de teelt bij aan het herstel van de oceanen. En om het nog mooier te maken, hebben we voor de teelt geen kostbare en schaarser wordende landbouwgrond nodig.

De bedreigingen voor de voedselzekerheid op aarde worden veilig gesteld met zeewier en iedereen word gevoed met de benodigde eiwitten. Ik zou zeggen zeewier is pas een ‘superfood’. Zeewier is namelijk rijk aan hoogwaardige eiwittenvitamines en mineralen. Bij het eten van deze burger help je de wereld eigenlijk een handje mee. Je helpt mee aan een nieuwe, duurzame ontwikkeling. De bedenkers van TDWB willen er voor zorgen dat de teelt van zeewier een boost krijgt, als nieuw bedrijfstak in Nederland

Maargoed, ook niet algeheel onbelangrijk. Hoe smaakt de burger, is hij ook echt lekker? Ik stond er versteld van; wat was deze burger lekker zeg! Het broodje is vers en knapperig en een beetje groen (heel grappig om te zien en zeker niet eetlustbedervend als je dat soms denkt ;) ). Het broodje is namelijk algenbrood, brood met zeewier dus. Ik houd wel van een stukje vlees of hamburger op zijn tijd, maar als ik kon kiezen, gaat de voorkeur toch echt uit naar The Dutch Weed Burger!

Ik hoop dat de intensieve veeteeltindustrie voor een groot deel wordt teruggedrongen en we samen kunnen werken aan een duurzaam milieu. In de toekomst hoop ik meer van zulke plantaardige ‘fast food’ producten te kunnen proeven. En écht, ik geloof dat we hier allemaal een rol in kunnen spelen. Wat denken jullie van dit initiatief?

Wil je meer weten over dé Nederlandse uitvinding, check dan www.dutchweedburger.com.
Je kunt de burger in verschillende restaurants in Nederland krijgen.

IMG_5782 IMG_5719

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s