Hazelnoten chocoladepasta

Ingrediënten

150 gram hazelnoten
25 gram cacao (poeder)
100 gram pure chocolade
50 ml zonnebloemolie

  1. Rooster de hazelnoten in een pan (zonder olie of boter).
  2. Maal vervolgens de hazelnoten in een keukenmachine.
  3. Voeg de cacao poeder en zonnebloemolie bij de hazelnoten.
  4. Ondertussen verwarm je de pure chocolade in een pan. Dit gaat heel erg snel! Roer alles even goed en voeg het bij de mix van hazelnoten, schenk het in een pot en klaar! Eet smakelijk!

Eline’s reactie:

Toen Nadine me in de trein naar Amsterdam een boterham met deze hazelnootpasta (die ze van huis had meegenomen gaf), was ik flabbergasted! Dit is zoveel lekkerder dan Nutella (geloof het of niet ik ben dus géén Nutellaliefhebber), tot grote verbazing van mijn vriend. De volgende dag heb ik zelf ook meteen die chocopasta gemaakt (want ik ben niet vies van chocola op brood). Maar het bleef niet bij deze pasta, ik wilde namelijk nog een variant maken die nog voedzamer en gezonder was. In plaats van chocola  van een tablet heb ik gewoon cacaopoeder gebruikt en als basis van de pasta heb ik dadels gebruikt, daardoor hoefde ik ook geen olie toe te voegen. Dus geen suiker uit chocola en geen extra olie! Allebei de chocopasta’s waren een goeie treat en ik moet toegeven dat die potten iets sneller leeg waren dan gepland!

IMG_5332

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s