Keep track with your GPS

Wat is het verschil tussen een GPS-(hartslag)horloge en een runapp?

Als je puur je afstand, snelheid en kilocaloriënverbruik ná je hardloopsessie wilt weten maakt het niet uit of je nou zo’n dure GPS-horloge hebt of gewoon je app van je telefoon gebruikt. Maar voor mij is de GPS-horloge heilig tijdens het hardlopen. Nou ben ik nooit de moeilijkste geweest als het op hardlopen aankwam; in Slovenië liep ik gewoon op mijn All Stars, bij mijn ouders thuis pakte ik mijn oude hardloopschoenen om een blokje om te rennen en een high tech horloge was voor mij nog vreemd begrip tot ik besloot in april om de maraton een maandje later te gaan lopen. Op dat moment bedacht ik me dat het wel handig zou zijn als ik zo een lange afstand in een constant tempo kon lopen. Op dat moment heb ik een paar keer een horloge van mijn vader geleend en ik was verkocht…

Het GPS-horloge gaf heel accuraat mijn loopsnelheid op dat moment aan.. ik natuurlijk sprinten en slakken om te zien hoe de snelheid om mijn pols meeveranderde en vervolgens ontdekte ik van mezelf dat ik langzamer liep als ik tegen de wind in liep (ja logisch, maar toch).

Nu mijn enthousiasme daarover duidelijk is wil ik nog wel meer voordelen opnoemen die ik later ontdekte bij mijn eigen blinkende Polar:

– mijn hartslag wordt geregistreerd met de hartslagband
– als ik thuis kom zie ik de hele route die ik heb gelopen en op elke meter op de kaart kan ik zien hoe hard ik daar aan het lopen was
– ik krijg feedback over wat voor soort training ik heb gedaan bijv. een conditietraining of een training die mijn aerobe uithoudingsvermogen deed vergroten
– ik krijg op basis van mijn hartslag feedback over hoe intens de training voor mij was
– en ik zie uiteraard of ik vooruit of achteruit ga
– terwijl ik loop daag ik mezelf uit door een bepaalde snelheid te willen blijven lopen
– en tot slot kun je een trainingsschema op maat maken en deze ook uploaden naar je horloge

Wat ik de grootste voordelen ten opzichte van een app vind is dat je echt kunt zien of je vooruit gaat en dat de snelheid zo precies is. De snelheid die je app aangeeft kan namelijke behoorlijk afwijken van de daadwerklijke snelheid die je aan het lopen bent.

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s