Vakantie eetdagboek van Eline – Italië, NYC, Lissabon

ITALIË

1 2
Welnee, perzikje-eitje om op vakantie aan je fruit te komen. Het is goekoper en ook nog een lekkerder!

3
Helaas is zitten op een terrasje wat duurder. Die cappucino, te midden van Rome, was 1 euro per kop als je hem staand zou hebben gedronken… hmm dan geniet je toch minder na de presentatie van de rekening.
5
Eat, pray, love is mijn favoriete boek en de film is ook to love! In Napels moest en zou ik dan ook diezelfde best pizza of the world eten. En jaja IT WAS!

7
En alsof dat niet genoeg lekkers is… In Milaan hebben wij onze vingers afgelikt bij dit ijs.

9 10
Zo groot zijn lekkere tomaten! En heb je ooit een aubergine gezien die groter is dan je hoofd?

12 13
Ik lustte nog geen koffie, maar Italië heeft mijn smaakpapillen doen openen o.a. door koffieijs! Rechts zien jullie gedroogde citroen waar limoncello van wordt gemaakt. Jammer genoeg hou ik er zelf niet zo van.

14 <— So much to love in Parma!

So much to love in Italy –> 6 48

NEW YORK

a
Deze pancakes heb ik met mijn vriendinnen midden in Manhattan gebakken om vervolgens op ons hostelbed op te peuzelen.. jummie! Ze zijn dikker, kleiner en luchtiger dan Nederlandse pannenkoeken. En je kan er heerlijk rood fruit, banaan of maple syrup op doen!

Als je lekkere pancakes wilt maken, kun je wellicht wat met de volgende tips:

  1. Ga naar de Amerikaanse winkel en koop daar een pancakemix bijvoorbeeld van ‘Aunt Jamima’ (niet super gezond, maar wel véél lekkerder dan de mix van dr. Oetker)
  2. Bak zelf pancakes van eiwitten (van het ei) en karnemelk
  3. Bak gezonde bananapancakes!

b
In central park, en eigenlijk overal wel in New York, zagen we een trend van mensen die tijdens hun middaglunch een bak salade scoorden in een van de vele eetwinkels. Het bakje, dat je vol kan scheppen met van alles en nog wat, wordt aan de kassa gewogen en voor het gewicht betaal je dan uiteindelijk. De New Yorkers uit Manhatten houden van gezond, naast die lunchsalades zie je overal caloriën op de borden van fastfoodketens en restaurants (volgens mij geldt er zelfs een wet die dat verplicht) en zijn (superfood)smoothies nu booming!

LISSABON

1a
In Portugal eet je Pasteis de Belem; een zoet gebakje voor bij de koffie. Het smaakt een beetje naar de vulling van tompouce in een krokant omhulsel. Ik ben er niet zo verzot op, maar sommige mensen komen hiervoor speciaal naar Lissabon. En tja het is wel iets typisch Portugees, want echt overal zie je mensen de ochtend breken met zo een lekkernijtje in het café. Mijn vriend is er gek op…  en laten mijn ouders nou net sinds kort een vakantiehuisje in Lissabon hebben gekocht!

1b1c
Mijn vriendinnetjes @ LX factory in Alcantâra (wijk van Lissabon). Als je ooit naar Lissabon gaat is dit zeker de moeite waard. In deze winkel verkochten ze alleen chocoladetaart, omdat alles bij dit taartje in het niet valt. Dan kan je maar beter alleen het beste verkopen toch?
De winkeltjes in de rest van de straat (onder de brug Ponte 25 de Abril die de Taag oversteekt – het is maar dat je het weet) zijn ook heel apart; een meubeldesign winkel, een boekhandel met een café en fietsen die aan het plafond hangen en een lunchroom met speciale broodjes met een geweldige WC!

1d

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s